Vanliga frågor

Har du bokat boende via jarvso.se så kan du enkelt lägga till skipass som ett tillägg till din boendebokning. Har du ingen boendebokning är enklaste sättet att boka skipass att gå genom www.jarvsobacken.se

Barn under 7 år åker i skidområdet utan skipass. Mellan 7-17 år gäller ungdomspriser och från 18 år vuxen.
Närmast barnområdet på den norra sidan av skidområdet ligger boendeområdena Alpstigen, Alphyllan, Alpbyn. Närmast barnområdet på den södra sidan av skidområdet ligger boendeområdena Järvsö stugby, Bergsstugorna och Bergsgården.

Aktuellt snödjup uppdateras dagligen på webbplatsen www.snorapporten.se

Fram till 40 dagar innan ankomst kan ni avboka ert boende och få alla pengar tillbaka. Senare än det kan ni avboka boendet mot uppvisande av läkarintyg eller intyg från försäkringsbolag vid olycka, om ni har vårt avbeställningsskydd på er bokning. Mer information gällande avbokning hittar ni på jarvso.se/villkor/

Information om vilka in- och utcheckningstider som gäller för ditt boende finner du i bokningsbekräftelsen.

Gå in på jarvso.se/bo-i-jarvso/#search/1000 Klicka sedan på ”meny” i högra hörnet och välj ”logga in”

Vi rekommenderar alltid att man förbokar sina skipass antingen ihop med sin boendebokning på jarvso.se alternativt på www.jarvsobacken.se för att korta ner kötider och frigöra mer tid för skidåkning. Men det går givetvis också bra att lösa skipass på plats i någon av Järvsöbackens skicenter.

Ica Supermarket Järvsö har öppet alla dagar. Öppettider finner du här

I centrala Ljusdal som ligger ca 15 minuter från Järvsö centrum med bil och ca 9 minuter från Järvsö centrum med tåg finns biografen Rio bio. Mer information om aktuella filmvisningar hittar ni på www.riobio.se

Kolla i första hand igenom din bokningsbekräftelse efter information om var du hämtar din nyckel för din specifika bokning. På en del boenden hämtar du din nyckel på plats vid boendet i annat fall hämtar du den hos Destination Järvsö AB på Turistbyrån i Järvsö (adressen är Lill-Babs torg) Är du osäker så kontakta bokningspersonalen på 0651-403 06 eller info@jarvso.se

Du som ska hämta en nyckel hos Destination Järvsö på Turistbyrån i Järvsö (adressen är Lill-Babs torg) när Turistbyrån är stängd kontaktar bokningspersonalen på telefon 0651-403 06 eller via mail info@jarvso.se senast kl. 15.00 dagen innan ankomst. . Du som ska hämta din nyckel hos värden på plats i ditt boende, ring till numret som finns angivet i din bokningsbekräftelse till ”stugvärd” och meddela din ungefärliga ankomsttid.

Din nyckel ska lämnas tillbaka på den plats där den hämtades. För de nycklar som ska lämnas tillbaka på Turistbyrån i Järvsö finns ett nyckelinkast där du lämnar tillbaka din nyckel om du åker under tider Turistbyrån inte är öppen. Om du ska lämna din nyckel i boendet så kom överens med din stugvärd under din vistelse var du enklast lämnar nyckeln vid avresa.

Aktuella priser för skipass hittar ni alltid på www.jarvsobacken.se/priser/

I centrala Järvsö hittar du aktuell information om längdsskidspåren via www.skidspar.se. Ca 15 utanför Järvsö centrum finns också längdskidspår i Harsa, aktuell information om spåren i Harsa hittar du på www.harsa.se

Om du är osäker på när du vill komma och vill se allt utbud som finns att boka så kan du göra en fri sökning utan ankomst- och avresedatum på jarvso.se/bo-i-jarvso/#search/1000. Där får du upp allt boende med bilder, information och kriterier. Utifrån det kan du sedan använda vår tillgänglighetskalender för att se när det boende du är intresserad av finns ledigt att boka.

www.jarvsobacken.se/priser/ finner du information om Skipass.

”Vid köp av något av våra skipass så krävs ett laddningsbart chipkort. Du kan köpa ett nytt chipkort för 50 kronor eller ladda på ett befintligt chipkort av märket Axess. Chipkortet kan du sedan återanvända hos oss och på flertalet andra skidanläggningar till exempel Sälen, Åre, Funäsdalen, Romme, Idre och Vemdalen. Leta fram och ladda på så kan du bege dig direkt ut i backarna.”

Bifogat i din bokningsbekräftelse finns vägbeskrivning och adress till boendet angivet. Om du är osäker så kontakta bokningspersonalen på telefon 0651-403 06 eller mail info@jarvso.se

Det finns ingen aktiv taxiverksamhet i Järvsö just nu. Under vintersäsong finns Järvsöbussen. Mer info om den hittar du på jarvso.se/boendetransfer/. Det finns också flera boendeanläggningar som erbjuder transferservice för sina gäster. Kontakta Destination Järvsö på 0651-403 06 eller info@jarvso.se för aktuell information om transfer inför ert besök.

Om det finns saker som du saknar eller som inte överensstämmer med det som avtalats vid bokningstillfället i boendet så kontakta din stugvärd eller bokningspersonalen inom 24 h efter din ankomst. Stugvärden kommer då åtgärda eventuella problem så snart som möjligt.
När du bokar boende via Destination Järvsö AB ingår inte sänglinne, toalett- och hushållspapper, städning eller ved (om inget annat anges i bokningsbekräftelse). Allt boende är utrustad enligt grundstandard vilket innebär att det finns varmt och kallt vatten, dusch, WC, centralvärme, spis/ugn, kylskåp och köksutrustning. I vår onlinebokning finns beskrivning och sökkriterier som beskriver vad som finns i respektive boende. Har du specifika önskemål eller frågor gällande utrustning så kontakta bokningspersonalen på telefon 0651-403 06 eller mail info@jarvso.se

Har du bokat avresestädning så ansvarar du för att ta ut soporna och tömma diskmaskinen. Om du inte har bokat slutstädning finns en fullständig checklista inför avresa att läsa

Kontakta bokningspersonalen på telefon 0651-403 06 eller mail info@jarvso.se så hjälper de dig att se över möjligheten att förlänga din vistelse. Om boendet är ledig angränsande dagar är det generellt sett möjligt att förlänga vistelsen.

Under vintersäsongen december-april så garanterar vi att minst 2 nedfarter från toppen samt barnområdet ska vara öppet i Järvsöbackens alpina skidområde och minst 2,5 km klassiska längdspår ska finnas tillgängliga i längdskidsområdet Harsa. Om detta inte uppfylls återbetalar vi hela hyresbeloppet för bokningen.
Under barmarkssäsongen så har vi en barmarksgaranti som gäller för gäster med Järvsö Bergscykel Park som huvudsakliga reseanledning. Från och med maj-november får ni avboka och få samtliga förinbetalda pengar på boende tillbaka om parken inte kan hålla öppet som utlovat.
Din bokning är bekräftad när du genomfört bokningen och mottagit bokningsbekräftelse och betalningsinformation.

Se fullständiga boknings- och betalningsvillkor här: jarvso.se/villkor/

Se fullständiga boknings- och betalningsvillkor här: jarvso.se/villkor/
Ett linneset innehåller påslakan, underlakan, örngott, duschhandduk och liten handduk.
Alla boenden som förmedlas via Destination Järvsö AB är utrustad med samma antal täcke och kuddar som det finns sängplatser.

Om du som gäst förlorar nyckeln eller om den går sönder under ditt ansvar så debiteras du en avgift på 500 kr.

Kontakta bokningspersonalen så snart som möjligt efter din avresa. Städpersonal och stugvärdar avsynar boendet efter varje avresa och eventuellt kvarglömda saker lämnas in till bokningspersonalen som kan hjälpa till att posta det till dig mot en fraktkostnad.

Husdjur är ENDAST tillåtet om det specifikt anges i er bokningsbekräftelse.

Rökning är förbjudet i samtliga boenden. Om gästen förbiser detta förbud är gästen skyldig att betala en saneringsavgift på 6000 kr.
I lägenheter och flerfamiljshus kan det under samma period bo många människor med olika åldrar och med varierande behov och intressen. Du är skyldig att visa hänsyn och du får inte störa kringboende gäster. Ljud från din lägenhet i form av höga skrik, hög musik eller liknande ska inte behöva upplevas och tålas av dina grannar. Det blir förstås extra viktigt att tänka på det vid sen kvällstid. Nattro gäller mellan 22.00-07.00. Blir du störd av dina grannar mellan ovanstående tider under din vistelse i Järvsö, kontakta din stugvärd.

Tillbehör kan bokas till när man är inloggad via ”Mina Sidor”. Direktlänk till det är jarvso.se/bo-i-jarvso/#user/login?path=/account/bookings. Det går också bra att kontakta oss på mail info@jarvso.se.

jarvso.se/karta har vi markerat allt boende som förmedlas på jarvso.se, där kan ni se placering.

Upplever du problem med din onlinebokning kan du nå oss genom att maila info@jarvso.se , ringa 0651-403 06 eller chatta på jarvso.se.

Ett första steg är att kontakta Ljusdals kommuns inflyttarservice. Mer information om det hittar du på ljusdal.se/boendemiljo

Trailpass till XC-lederna går att köpa hos oss på Turistbyrån. Dessa kan förbokas som tillbehör till ett bokat boende, eller separat genom att kontakta oss på mail info@jarvso.se . För priser och övrig info se Cykla Järvsös hemsida cyklajarvso.se

Här ser du hur Järvsö Bergscykel Park har öppet

Beroende på vad du vill cykla i Järvsö gäller olika upplägg. För den liftburna downhillcyklingen köper du liftkort hos www.jarvsobergscykelpark.se . För XC/Cross country-lederna måste du lösa ett trail pass. Mer info om det finner du på cyklajarvso.se. All cykling i pump tracksen i Järvsö Skills Park är gratis. Notera att det utgår en parkeringsavgift om du anländer med bil till pump tracken.

Här finner du var man kan hyra cyklar i Järvsö: jarvso.se/cykeluthyrning-i-jarvso/

Läs gärna mer om restauranger och fikaställen på jarvso.se/ata

Läs gärna mer om restauranger och fikaställen på jarvso.se/ata

Läs gärna mer om restauranger och fikaställen på jarvso.se/ata

Det finns två anläggningar för Padel i Järvsö. Anders-Pers Padel och Järvsö Padel och båda finns att boka via matchi.se

Det hittar du på Stenegård och mer info om det hittar du på stenegard.com

Det ligger cirka 15 minuter sydöst om Järvsö. Mer info finner du på svedbovallen.se

Fullständiga villkor för bokning av boende i Järvsö hittar du på jarvso.se/villkor

På Ica Supermarket Järvsö kan man handla online både med hemkörning och utlämning i skåp utanför Ica-butiken. Mer info finner du här ica.se/butiker/

All information om våra boenden finns på bokningssidan, i texten om varje boende kan man se bland annat hur många bäddar det finns. Här finner du bokningssidan

All information om våra boenden finns på bokningssidan. När man går in på ett specifikt boende kan man under ”Bekvämligheter” se om det finns cykelförråd. Här finner du bokningssidan

Det finns boenden med jacuzzi att boka hos oss. Dessa finner du på vår bokningssida. Det går också bra att kontakta oss på info@jarvso.se för att få information om vilka boenden med jacuzzi vi förmedlar. Här finner du bokningssidan

Härligt med cykelpepp! Cyklingen drar igång vid lite olika tillfällen. För info om liftburen downhillcykling vänder du dig till Järvsö Bergscykel Park på jarvsobergscykelpark.se. För Cross Country/ledcykling i skogen vänder du dig till Cykla Järvsö AB på cyklajarvso.se. Ha så skoj!