Loading...
Hemmakär2019-02-22T10:43:34+00:00

Hemmakär

Mella Stegs tog beslutet att flytta hem till Järvsö. Nu leder hon digitaliseringsmöten i mysbyxor framför brasan och hänger med familjen i skidbacken.

text: therese krojegård foto: emrik jansson

— SOM 19-ÅRING stod jag på stationen i Järvsö och lovade mig själv att här skulle jag aldrig mer bo. Det var hemskt trist här, tyckte jag och så långt till resten av världen, säger Mella Stegs. Men efter 15 år ute i världen, hela tiden bosatt i städer, vände hon hem igen, med man och två barn.
— Järvsö är mitt hem, jag hade en väldigt lycklig uppväxt här och tycker att det känns fantastiskt att mina barn också ska få uppleva det. Det finns en acceptans av människor i Järvsö och det är inte så grupperat som i många städer. Alla umgås med alla, säger hon. Men så har också världen ”kommit närma-re”, något 19-åriga Mella sannolikt inte kunde förutspå.
— Digitaliseringen har gjort det möjligt för mig att sitta hemma och ha möten med människor i hela världen, framför brasan i mysbyxor. Det är fantastiskt, jag älskar det!
Och det är just digital transformation hon brinner för och jobbar med och för ett år sedan föddes företaget ”Stegs and Sisters”.
— Företag fattar att de behöver digitalisera. Men få vet vad det betyder och många är rädda för förändring och vill inte ta i den bollen, säger Mella.
Hon kan verksamhetsutveckling och hjälper företagen att tolka vad de behöver och koppla ihop behov med dagens teknik. Just behoven kan skifta från företag till företag.
— Man behöver förstå människor. Kunder idag är inte lojala. Man hittar inte sina kunder längre, utan de hittar en. Det är ett enormt hot men också en enorm möjlighet för till exempel små företag i Järvsö. Mella är väl medveten om att den digitalise-rade världen förändras snabbare än hon hinner lära sig och lägger en dag i veckan på kompe-tensutveckling för att hålla sig relevant.
— Det krävs att man har ett ankare i sig själv för att inte bli stressad.
Vad driver dig?
— Att jag känner att jag hjälper andra människor och företag, men framför allt att ha ett bra liv med lite stress och att få bo i den här fantastiska miljön. Att inte vakna och stirra in i husväggar. Som exempel på det kan nämnas att som-marhalvåret är hon i princip självförsörjande på grönsaker hemma i Föränge och vintertid hänger hon för det mesta i Järvsöbacken med en eller flera familjemedlemmar.
— En perfekt vinterdag åker jag sittliften upp med sjuåringen, provar någon ny backe och dricker varm choklad. Sen åker jag hem, eldar i kaminen och umgås med vänner. Hela vintrarna brukar vi ha besök av stadskompisar som älskar att vara i Järvsö, säger Mella Stegs.

Artikel ur Magasin Järvsö |vinter 2019 | Årgång 11 | Nummer 1

This website uses cookies and third party services. Ok
X