Järvsöveckan2019-06-27T13:25:04+00:00

JÄRVSÖVECKAN

Den 4 – 14 juli förstärker vi den redan härliga och lekfulla sommaren i Järvsö.
Veckan börjar med buskapet om inkludering, kärlek och tolerans genom Järvsö Pride för att fortsätta med en fantastisk lokalproducerad matfestival vid namn Moläta. Därefter historisk hantverkarglädje på Korgstämman och gemytlig samt familjevänlig musikfestival på Valla Open. Veckan avslutas sedan storslaget med historiska danstakter på Hälsingehambon.

4-7 juli

Järvsö Pride

Den allra första pridefestivalen går av stapeln i Järvsö och här blir det både musik- och dansunderhållning, unikt framtagen lokalproducerad mat & dryck, intressanta föredrag och samtal, workshops och självklart en färgsprakande parad – allt i syftet om ökad tolerans, inkludering, kunskap och alla människors rätt lika värde.

8 juli

Moläta på Stenegård

Moläta är matfesten du sent glömmer. Att mola är hälsingemål och betyder något i stil med ”proppa i” – och vem kan motstå det när det erbjuds både traditionella och nyskapande maträtter gjorda av mathantverkare och livsmedelsproducenter från Hälsingland tillsammans med musikunderhållning i idyllisk hälsingemiljö.

9 juli

Musik på Svedbovallen

Upplev en magisk kväll i folkmusikens tecken på den levande fäbodvallen Svedbovallen – med artisterna Samantha Ohlanders & Staffan Jonsson. Tillsammans bjuder de på en unik föreställning med genuin folkmusik med anknytning till vallmusiken.

Konsertstart kl 19.00.
Fikaförsäljning på plats.
Biljett: 150 kr

OBS. Förköp via www.kulturbiljetter.se eller Världsarvscentrum Stenegård 0651-34 00 21. Eventuella kvarvarande biljetter säljs i entrén

11-13 juli

Korgstämma på Stenegård

Upplev genuina korgmakare i arbete, försäljning och workshops.
Här visar och säljer korgmakare från hela Norden sina korgar tillverkade av furu, näver, granrot, granbast, björkrot, sträng, pil och ene. Låt dig ryckas med och inspireras av all skaparglädje som finns i slöjdande. Känn dofterna och det härliga materialet! Mer detaljerat program kommer senare.

Kl. 11-17

11 juli

Logdans på Anders-Pers

Sommarens härligaste logdans mitt på byn i Järvsö. Med Järvsö spelmanslag som utgör grunden kan du komma hit för både nybörjarkurs och dans- och musikcafé.
Och du, man behöver inte komma parvis!

Kl 17-22.

12 juli

VallaOpen

Tänk dig en sådär magisk sommarkväll med solen som värmer i en mysig hälsingemiljö och sen slänger du in en musikfestival i närliggande Färila – där har du Valla Open. Den gemytliga och familjära musikfestivalen med den fantastiska vyn över Ljusnandalen och Färila. Familjevänligt och något för alla musiksmaker!

Fre 12 juli 16-21.30.

13 juli

Hälsingehambon

Det sägs att det har dansats Hambo här i trakterna ända sedan sekelskiftet 1800-1900 och själva evenemanget Hälsingehambon har funnits som tävlingsform sedan 1965. Hundratals, en gång i tiden tusentals par dansar då den enligt Hårgasägen livsfarliga dansen med start i Hårga och avslutas med en pampig final på storgården Stenegård i Järvsö. Ett kulturhistoriskt evenemang du inte vill missa!

14 juli

Norrbostämman

Norrbostämman – den lilla, gemytliga stämman utanför Hudiksvall! Norrbostämman kommer liksom föregående år att gå i sångens tecken parallellt med sedvanligt buskspel. Det blir en heldag fylld av allsång, allspel, dans på logen, barnteater, scenframträdanden och en massa annat trevligt.

Serveringen har öppet under stämman så du kan köpa fika, Forsa ostkaka, kolbullar, korv och annat.

july, 2019

No Events

This website uses cookies and third party services. Ok
X