Loading...
Sikta mot stjärnorna2019-01-08T11:53:28+00:00

Sikta mot stjärnorna

Här ska färgerna och urban samtidskonst inta ljusdal för att ge ett kreativt och levande samhälle. Det ska inte bli något mindre än världens största konstutställning.

text: jenny olsson foto: martin ekman

CHARLIE GRANBERG HADE en idé om att göra Ljusdal till världens största konstutställning och den nionde juni 2018 hade han tillsammans med Maria Norén premiär för Street Art Gallery på Norra Station i Ljusdal.

Norra Station är själva navet i idén om att göra om hela Ljusdal till en konstutställning. Seglet, den största privata fastighetsägaren i Ljusdal, som ägs av Johanna och Julia Öhman, har lånat ut sina lokaler för att göra ett galleri på två våningar på totalt 380 kvadrat.

— Vi kände att vi behövde en plats där vi kan ställa ut alla världsstjärnor som kommer hit och målar fasadmålningar, säger Charlie. Här kommer de att ställa ut konst från världens alla hörn, hålla workshops för alla möjliga åldrar och försäljning av konst från olika konstnärer. Under 2019 kommer även gatukonstfestivalen Artscape till Ljusdal.
— Då kommer man verkligen se en förändring av gatubilden, säger Charlie.

Förutom premiären av Street Art Gallery i juni, med artister som Wild Drawing från Bali och Leon Keer från Holland, kommer det hända mycket under den närmsta tiden.
— Vi har redan bokat konstnärer för två år framåt. I oktober kommer Amara Pos Dios och i januari 2019 har vi sju toppnamn från New York som gör en gemensam utställning. •

This website uses cookies and third party services. Ok
X