Upptäck mer om maten i Järvsö
Läs och inspireras av våra matproducenter, restauranger och matevenemang.
Matproducenter

Björs
Anna och Jon driver släktgården Björs med ekologisk potatisodling och lammköttsproduktion. Läs mer om hur de jobbar med naturen, deras livsstil och driv.

Tura gård
Jonas och Sofia odlar olika sorters ekologiska kålväxter som varje sommar färgar deras åker läckert grön. Läs mer om deras arbete med att bruka jorden på släktgården.

Tevsjö Destilleri
De hade alla förutsättningar för att starta ett destilleri: spannmål, rinnande vatten och lokaler. Läs mer om Tevsjö Destilleris arbete och utveckling.

Tevekvarn
En familjeägd kvarn där man bland annat malt mjöl i flera hundra år. Läs mer om kvarnen, dess historia och familjen bakom den.
Restauranger

Järvsö Lanthandel
Läs mer om Järvsö Lanthandel och Tobias passion för lokala råvaror och hur man nyttjar dem maximalt, på alla sätt.

Järvsö Crêperie
Läs mer och inspireras av hur årstiderna får ta en central plats på Järvsö Crêperie – inte minst i den mat som serveras.

Gårdsrestaurangen
Monica på Gårdsrestaurangen drivs av mycket smak och inspiration från världens alla hörn – i all sin enkelhet. Läs mer om hennes värderingar och arbete.

Järvsöbaden
Järvsöbaden har varit en självklar del av Järvsö i över hundra år. Läs mer om deras genuina känsla från förr, hyllade husmanskost och starka traditioner.
Dela ditt Järvsö
Vi vill gärna se dina matupplevelser i Järvsö. Tagga dina inlägg och stories i sociala medier med @jarvso och #matjarvso så kanske din bild dyker upp här.








