Äta & Dricka

Restaurang Sydsidan

Välkommen till vårt hemtrevliga kök där vi lagar vår mat med omsorg. Här äter och dricker du gott tillsammans med vänner. Vi serverar frukost, lunch och middag. Året runt. Och gofika med hembakat förstås. I vår bar hittar du stort sortiment av drycker. Både med och utan alkohol. Håll utkik efter vår happy hour, after ski och after bike på vår facebooksida. Ni hittar oss i JBP Hotell nedanför sittliftarna på sydsidan.

Restaurang Bergshotellet

På bottenplan av inspirerande Bergshotellet hittar du Restaurang Bergshotellet. Öppet dagligen med frukost, lunch & middag. Varje serveras en fantastisk lunchbuffé med ett kött & ett vegetariskt alternativ men också extrarätter. Från kl 15.00 serveras utvalda rätter från deras kvällsmeny och från kl 17.00 serveras pizzameny & hela A la cartemenyn. Boka gärna ditt bord till kvällen i förväg. Om sol, väder och vind tillåter är ni alltid välkommen att njuta av mat & dryck på deras stora veranda.

Peter Brolin Gastronomi

En matupplevelse utöver det vanliga! Vi erbjuder en 6-rättersmeny uppbyggd på säsong och tillgång tillsammans med ett noga utvalt dryckespaket, samt homecooking- aktiv matlagning då ni i bokningssällskapet är med och skapar. Vi tar emot förbokade sällskap på minst 8 personer. Håll gärna utkik efter evenemang via vår facebooksida.

Järvsö Crêperie i byn

En riktig raket på den hälsingska mat himlen. Här har den franska klassikern Järvsö-fierats med råvaror från bygden och skogen. Här finns även en butik, en underbar köksträdgård och under sommaren hålls populära musikquiz, event och sommarkonsert. Med i White Guide sedan 2016

Järvsöbaden

Hos oss äter du traditionell, vällagad mat med tonvikt på husmanskost. Vi dukar upp lunch och middag i vår vackra matsal med gammaldags charm, vid bord smyckade med vita linnedukar och blommor. Listad I White guide 2015.

Järvsö Lanthandel

Järvsö Lanthandel brinner för ärligt odlad och härligt tillagat käk. Vi jobbar med lokala producenter i Hälsingland. Om ni har vägarna förbi Järvsö passa då på att besöka våra fantastiska producenter, eller besök vår butik för att handla med något hem, eller stanna på en bit mat. Välkomna!

Järvsö Gårdsbageri / Tattinger Champagnebar

Café, restaurang med fullständiga rättigheter, prisbelönt bageri, världsunik och hälsingepräglad Tattinger Champagnebar och konstgalleri. Ett besök på Järvsö Gårdsbageri är en matupplevelse utöver det vanliga i en aktiv Hälsingegård med anor från 1600-talet. Mathantverksplanka fylld med härliga lokala delikatesser och gedigen stenugnsbakad pizzabuffé är två uppskattade favoriter. Årets Fikaställe 2019 i White Guide.

La Banca

Delirätter serverade på brädor, varma pasta- och risottorätter. Ät och njut av atmosfär inne i delibutiken eller på vår uteservering.

bild

Gårdsrestaurangen – På Stenegård

Med fokus på klimatsmarta, gröna och härproducerade råvaror i en lugn och avkopplande gårdsmiljö är Gårdsrestaurangen på Stenegård det familjevänliga alternativet – med inspiration från hela världen.

Solbacken

Solbacken serverar vällagad mat från grunden med lokala råvaror så långt det är möjligt. Genuin hemma hos- känsla i vacker sekelskiftes matsal med fantastisk utsikt mot Järvsö kyrka. Minst 8 personer & endast förbokning.

Restaurang CJ – Camp Järvsö

Restaurang, bar och café med fullständiga rättigheter och hänförande utsikt över Kalvsjön. På fredagar och lördagar serveras en god och generös frukost, en härlig och energirik lunch samt en riktigt fin tre rätters middagsbuffé. Varje söndag erbjuds en ljuvlig utökad frukost mellan 08.30-12.30.

Kasta dart, spela pingis, boka in dig och familjen i bastun och ta ett kallbad eller varför inte boka in dig på något av alla de träningspass och aktiviteter som Camp Järvsö erbjuder på utvalda helger. Hundar är välkomna på altanen, ej inne i restaurangen. Övriga dagar och tider öppnar vi upp för större sällskap och företag.

Glasskupan i Järvsö

Ett glasscafé mitt i Järvsö och i hjärtat av Hälsingland. På menyn finner du kul- och mjukglass med extra fokus på goda tillbehör, såsom topping, strössel och andra smakrika dekorationer och inte mindre än 12 egenkomponerade glassuppläggningar. Upplev äkta glassglädje och en fantasifull smakupplevelse!

bild

Anders-Pers Fikabod

Anders-Pers är en Hälsingegård mitt i Järvsö centrum. Här bakas allt fikabröd och matbröd på plats med mjöl från Tevekvarn, övriga ingredienser är lokala så långt det går, i övrigt används ekologiska råvaror.

Toppstugan Eftertanken

Toppstugan Eftertanken, Järvsös högst belägna Restaurang. Med milsvid utsikt och direkt anslutning till skidåkningen njuter du av god mat och dryck med vänner och familj. Du avnjuter en härlig lunch, fika, värmande dryck, en kall öl eller gott glas vin i fantastisk hälsinge miljö. Vi ses vid toppen!

Järvsö Crêperie på berget

En riktig raket på den hälsingska mat himlen. Här har den franska klassikern Järvsö-fierats med lokala råvaror och delikatesser. Restaurangen öppnar när skidsäsongen drar igång! Nyhet för säsongen är de kvällsöppna lördagarna. Med i White Guide sedan 2016. Ovanför Bergshotellet på sydsidan av berget, Vallmovägen 62 Järvsö och du når oss till fots eller på skidor.

Rosehills blommor

Modern blomsterbutik & handelsträdgård med gamla anor. Inredning, blommor och presenter. På sommaren även trädgårdscafé med musikscen. Följ oss på sociala medier för att ha koll på vad som händer.

mindrebild

Konditori Finess

Vi bakar med omtanke och kärlek för att du ska få största möjliga njutning. I brödbutiken erbjuder vi bröd, tårtor och fikabröd. En trappa upp i serveringen serverar vi lättare lunch, smörgåsar och fika.

Järvsö Sushi Bar

Precis intill tågstationen finner du Järvsö Sushi Bar som serverar sushi med kärlek mitt i Järvsö. Här möts du av snabb och bra service och ett brett utbud av smakrika sushirätter – alltid från de bästa råvarorna. Vi älskar att göra våra rätter med kärlek. Öppettider : 11:00- 20:00. Välkommen!

Järvsö Bryggeri, mat & logi

Restaurang med fokus på skidåkarlunch, Afterski och härligt häng. Här finns dessutom eget bryggeri med produktion av öl och cider och boende i form av turistlägenheter.