VÄLKOMMEN TILL JÄRVSÖ

Här kan du åka skidor både utför och på längden, cykla, forsränna, uppleva kultur och världsarv, äta lokalproducerad mat och njuta av den vackra naturen. Här trivs besökare och bybor tillsammans i en levande och växande bygd. När du bokar ditt boende och aktiviteter via jarvso.se går en del av bokningen oavkortat till den fortsatta utvecklingen av ett hållbart Järvsö med nya upplevelser för både barn och vuxna, året runt.

Gustavs

Trivsam lokal restaurang mitt i byn! Här serverar vi grillade kött och fiskrätter utan krångel men av hög kvalitet. Från vår ugn kommer flatbread med delikat topping i storlekar som passar alla sorters sällskap. Trevligt varierat utbud av öl och andra drycker i baren gör att ett besök efter dagens aktiviteter är efterlängtat. Varmt välkomna!

Järvsö Gårdsbageri / Tattinger Champagnebar

Café, restaurang med fullständiga rättigheter, prisbelönt bageri, världsunik och hälsingepräglad Tattinger Champagnebar och konstgalleri. Ett besök på Järvsö Gårdsbageri är en matupplevelse utöver det vanliga i en aktiv Hälsingegård med anor från 1600-talet. Mathantverksplanka fylld med härliga lokala delikatesser och gedigen stenugnsbakad pizzabuffé är två uppskattade favoriter. Årets Fikaställe 2019 i White Guide.

Järvsö Lanthandel

Järvsö Lanthandel brinner för ärligt odlad och härligt tillagat käk. Vi jobbar med lokala producenter i Hälsingland. Om ni har vägarna förbi Järvsö passa då på att besöka våra fantastiska producenter, eller besök vår butik för att handla med något hem, eller stanna på en bit mat. Välkomna!

Solbacken

Solbacken serverar vällagad mat från grunden med lokala råvaror så långt det är möjligt. Genuin hemma hos- känsla i vacker sekelskiftes matsal med fantastisk utsikt mot Järvsö kyrka. Minst 8 personer & endast förbokning.

La Banca

Delirätter serverade på brädor, varma pasta- och risottorätter. Ät och njut av atmosfär inne i delibutiken eller på vår uteservering.

Glasskupan i Järvsö

Ett glasscafé mitt i Järvsö och i hjärtat av Hälsingland. På menyn finner du kul- och mjukglass med extra fokus på goda tillbehör, såsom topping, strössel och andra smakrika dekorationer och inte mindre än 12 egenkomponerade glassuppläggningar. Upplev äkta glassglädje och en fantasifull smakupplevelse!

Järvsöbaden

Hos oss äter du traditionell, vällagad mat med tonvikt på husmanskost. Vi dukar upp lunch och middag i vår vackra matsal med gammaldags charm, vid bord smyckade med vita linnedukar och blommor. Listad I White guide 2015.

Järvsö sushi bar

Precis intill tågstationen finner du Järvsö Sushi Bar som serverar sushi med kärlek mitt i Järvsö. Här möts du av snabb och bra service och ett brett utbud av smakrika sushirätter – alltid från de bästa råvarorna. Vi älskar att göra våra rätter med kärlek. Öppettider: 11:00- 20:00. Välkommen!

Järvsö Farmup – lokalproducerat till dörren

I Järvsö finns duktiga mathantverkare där de lokala råvarorna står i fokus och flera av deras produkterna har vunnit guld i Svenskt Mathantverk. Nu har du möjlighet att beställa lokalt mathantverk från Järvsö direkt till din stugdörr. Beställer gör du enkelt i appen Farmup Järvsö och vi kör ut varje fredag mellan kl 15-18. Produkterna ligger uppe hela tiden men sista tid för beställning är fredagar kl 09:00 för att få utkört samma dag. Så här gör du:

1. Ladda ner appen ”Farmup” i App Store, Google Play eller klicka på den fetade texten.

2. Registrera dig

3. Beställ från ”Farmup Järvsö” i appen

Cykla Järvsö

Cykla Järvsö MTB – cykling för alla.
Nybyggda leder för springcykel upp till avancerad. En naturupplevelse med puls.
Stort teknikområde för alla att utvecklas och har roligt i.
Vi är under utveckling, byggnationer av led fram till hösten 2023.

Jarseost Gårdsmejeri

Jarseost är naturskönt beläget i byn Hiklack, norr om Järvsö, alldeles vid foten av Hybo klack.

Vi producerar vitmögelost, blåmögelost, hårdost, färskost, eldost och ostkaka i det lilla mejeriet. Det är alltid öppet i ostkiosken på gården, alldeles bredvid mejeriet. Där kan du kan handla gårdens ostar med passande tillbehör, enkelt med självbetjäning. Ostkiosken har alltid öppet, från morgon till kväll hela året om och du är alltid välkommen!

Järvsö Bryggeri, mat & logi (Alpbyn)

Restaurang, bryggeri och boende mitt i pisten!
Bästa läget i norra skidområdet. Vi erbjuder ölprovningar och guidningar med ölskola i vårt egna bryggeri. Boende i lägenheter med enklare standard öppet året runt. Maten vi serverar är gjord i huvudsak på lokala och svenska råvaro

Coworking ”Our Space”

Närheten till allt finns just i Hälsingland. Är du besökare, företagare, resande säljare eller kanske måste jobba ett par timmar under din vistelse här i hälsingland? Vi finns här för dig, mellanlanda på kort eller lång tid. Ta en kaffe, mingla lite, ta ett möte och lös dina ärenden, för att sen ta dig vidare ut på dina planerade äventyr!

Välkommen!

Yantra Studio

Vi erbjuder Ashtanga Vinyasa Yoga, Yinyoga, Softyoga och Hormonyoga. Förutom yoga har vi olika slags behandlingar, kurser, workshops, föreläsningar och meditationer. Allt under ett och samma tak!

Vi erbjuder även pass via ZOOM.

Till Sagaliden – sommaren teaterupplevelse

Hälsinglands Träteater, Stenegård i Järvsö. Urpremiär i juli 2022

Till Sagaliden är historien om ett Hälsingland under berättartraditionens storhetstid. En episk föreställning om Fredrik Winblad von Walter och Ingrid Lindahls olika öden och starka relation. Om ett fattigt folk som i århundraden tagit tillflykt till fantasin och sagorna från förr.

Säkra din biljett till sommarens stora teaterupplevelse redan idag! Mer information och biljetter hittar du på www.scensation.se

Svedbovallen

Svedbovallen är ett genuint utflyktsmål oavsett om du kommer själv, ihop med familj eller vänner. Här möter du ett modernt småbruk i en kulturhistorisk miljö med djur som fritt betar skogens örter och växter, precis så som den traditionella fäboddriften fungerade.

Här kan du köpa fäbodprodukter och äta gott på vallens café. Svedbovallen är ett mysigt utflyktsmål med bokningsbara aktiviteter och kulturarrangemang. Välkommen!

Stenegård, en plats för alla!

Här kan du fylla på med energi och leklust, inspireras av våra trädgårdar eller bara vara. Stenegård är en plats där det förflutna och nuet möts och här kan du uppleva en genuin hälsingemiljö. I Barnens Stenegård finns en lekfull miljö som passar alla, här ges utrymme för att vara kreativ, att umgås eller vila i vårt gröna skogshäng. Besök även alla fina butiker där lokalt hantverk står i fokus och passa på att äta gott på gårdens matställen. På Världsarvscentrum hittar du information om Stenegård och Världsarvet Hälsingegårdar.

Öppet morsdag till mickelsmäss. Även öppet under höstlov, adventstid, jul & nyår, sportlov och påsk – se hemsidan för aktuella öppettider. Välkommen till Stenegård – här kan du vara!

Världsarvscentrum

På Stenegårds Världsarvscentrum får du veta mer om Världsarvet Hälsingegårdar och hjälp att planera din resa till de öppna gårdarna i landskapet. Här finns också en butik med ett fint sortiment av lokalt hantverk, utvald design och hållbara leksaker. I dialog med det rika kulturarvet i Hälsingland samarbetar vi med dagens kreatörer och designers.

Må Bra Butiken i Järvsö

Hos oss kan ni boka olika behandlingar för kropp & själ. Dessutom finns här svensk ekologisk hudvård som går på djupet – Deepskin Organics från Maria Åkerberg. Produkterna med inneboende kraft.

I butiken hittar ni också kosttillskott från Holistic och Nordic Superfood, ekologisk raw choklad, nagellack, böcker och annat tänkvärt. Butiken är öppen året runt

Hälsingeprägel

Butiken drivs av Karin Li ädelsmed som även har sin smedja i lokalerna. Smycken i silver och guld blandas med traditionellt måleri, byggnadsvårdsprodukter, inredning och vackert hantverk, alltsammans i en fin mix.

Hälsingeprägel är återförsäljare av Ovolin äggoljetempera, Ottosson och Gysinge linoljefärg, måleritillbehör och såpa.

Varmt välkomna!

Maria Lindberg Design – ”Made in Järvsö”

Linnekläder i tidlösa modeller, handfärgade och producerade på plats. Vi har även smycken, antikviteter och diverse annat smått och gott. Butiken ligger centralt i Järvsö. Varmt välkommen!

Historier från Hälsingland

I podcasten Historier från Hälsingland balanserar berättelsen mellan vidskepelse och verklighet. I historierna får vi möta farliga väsen och kallblodiga mördare men även lära oss mer om äldre tiders folktro och skrock. Vissa avsnitt är ren och klar faktiskt historia, medan andra för oss in i ett magiskt gränsland där sanningen inte alltid är vad den ser ut att vara.

Förutom podcast anordnar Historier från Hälsingland berättarkvällar och föreläsningar över hela Hälsingland med omnejd, både för företag och föreningar samt privatpersoner.

Loos Koboltgruva!

Upplev en orörd 1700-tals gruvmiljö i Loos Koboltgruva. Koboltgruvan ligger centralt i Loos och är en förnimmelse av 1700-talets industriella framåtanda i en idyll, mitt i en fulländad vildmark där ett variationsrikt urbergsområde bjuder på en outtömlig rikedom av natur.

I den ståtliga och särpräglade timmeröverbyggnaden visas filmer och utställningar samt anordnas konserter, berättarkvällar och föreläsningar. Du tar dig ner i underjorden efter gångbanor och trappor, förflyttas 250 år tillbaka i tiden och upplever en genuin 1700-tals gruvmiljö, där den historiska atmosfären får tankarna att cirkulera kring hur livet såg ut för den tidens gruvarbetare. År 1751 upptäcktes grundämnet Nickel i Loos Koboltgruva, vilket har satt gruvan på den världshistoriska kartan för all framtid.

Järvsö Cykelservice

Hos oss kan du hyra cykel för hela familjen till byns bästa priser! Vi har cyklar för xc-leder, pumptrack och fikaturen. I butiken har vi nya och begagnade cyklar även elcyklar, cykelkläder, reservdelar och tillbehör till din cykel.

Vi reparerar och utför service av alla typer av cyklar, välkommen in till oss; Ninette & Kalle!

Järvsöbacken

Välkommen till en familjeanläggning i den rätta bemärkelsen – här finns skidåkning för hela familjen i 20 nedfarter, med 8 liftar och 5 rullband.

Besök oss online på Järvsöbacken för att enkelt boka skipass, hyra familjens skidutrustning, boka vår populära skidskola eller barnens eftermiddagsfavorit – Loaklubben. Du får alltid bäst pris om du gör din bokning online, dessutom går det lite snabbare att hämta ut när du väl är på plats! Vi ses i Järvsöbacken!

Järvzoo – Nordens Vildmarkspark & Rovdjurscentret De 5 Stora
  • I vildmarksparken besöker ni nordens vilda djur i en fantastisk omgivning under årets alla årstider.
  • I utställningen på Rovdjurscentret De 5 Stora får ni lära er mer om de stora rovdjuren.
  • Upplev Expedition Vargnatt – ett familjeäventyr där ni under ett dygn övernattar i hälsingeskogarna och får lösa spännande uppdrag.
  • Tillbringa en natt på Varghotellet, ett unikt boende med vargar runt knuten.

Välkommen till en spännande & lärorik upplevelse i vildmarken!

Växbo Lin

Hjärtligt välkomna till vår fabrik och fabriksbutik som är öppet året om. Här säljer vi linnetyger av både 1:a och 2:a sortering. Strosa runt, njut och inspireras i vår fabriksbutik eller gå en självguidning ute i fabriken för att förkovra dig i hur linne produceras. Här har du möjlighet att se och höra vävstolarna i produktion.

Vi har öppet året runt. Kommer du från Järvsöhållet svänger du av till vänster när du kommer till Arbrå och följer skyltarna mot Växbo.

Hemtrevligt i Järvsö

Återbruk, cirkulärekonomi, spara på naturens resurser det är vad en möbeltapetserare gör dagligen! Kom in och se vad en tapetserarmästare gör!

Jag är tapetserarmästare med över 25år i yrket, renoverar allt från möbler till mc- och skoterdynor. Även försäljning av väskor, muggar, brickor mm med bla William Morris mönster och tyger i massor.

Järvsöguiderna AB – ditt äventyr börjar här

Vi guidar dig ut i skog och mark på cykel, skoter, skidor eller klättrandes på berget. Den stora variationen ger oss fantastiska möjligheter att ge våra besökare unika upplevelser och utmaningar inom områdena natur, vildmark, kultur och mat.

Aktivitetshall Järvsö Padel

Vad gör du när liften stängt? Spela padel – en sport för hela familjen! Nu är första etappen i Järvsös helt unika och nybyggda aktivitetshall färdigställd och Järvsö Padel är först att flytta in! Här finner ni två dubbelbanor, en singelbana samt en barnbana. Det finns även pingisbord för åskådarna. Bokning och mer info finner ni på matchi

Svensk Fastighetsförmedling

Vad står på din önskelista? Vi på Svensk Fastighetsförmedling hjälper dagligen till att göra bostadsdrömmar till verklighet. Vare sig du är intresserad av att köpa eller sälja står våra kunniga mäklare till ditt förfogande och matchar din bostad med köpare över hela landet.

Välkommen förbi kontoret eller läs mer på hemsidan.

Yoga – Holistic Training

Jag erbjuder återhämtande yinyoga, träningen Soma Move, Skogsbad och inspiration överlag. Med över 20 års erfarenhet har jag friksvårdsverktyg som ger lugn och kraft – både omedelbart och långsiktigt! Du hittar det via Zoom, Holistic Camps och schemalagda klasser på Camp Järvsö.

Följ mig på instagram och hemsida för mer och aktuell info.

Järvsö Hembygdsförening

Järvsö Hembygdsförening bildades 1923 och arbetar för att ta tillvara kulturarvet, göra det tillgängligt och spännande för Järvsöbor och besökare. Vi arrangerar flera stora evenemang i Järvsö bland andra julmarknad och midsommarfirande.

Vill du veta mer om hur Järvsö-borna tog tag i byns utveckling mot den fantastiska plats det är idag kan du läsa mer på jarvsohembygdsforening.se. Välkommen till kulturbygden Järvsö där vår historia är viktig för vår framtid!

Hälsinglands Sparbank

Hälsinglands Sparbank har funnits här i över 170 år. För oss är bygden, dess utveckling och livskraft viktig och därför ger vi tillbaka av vår vinst till bygden.

Vi är en lokal bank med alla moderna banktjänster och produkter som du behöver både som privatperson och företag med bankkontor i Hudiksvall, Järvsö, Delsbo, Lucksta och nytt kontor i Njurunda.

Hundspann – en känsla av frihet!

Hos oss kan uppleva friheten, farten och glädjen i att färdas med hundspann! Det enda som hörs är hundarnas andetag och ljudet av mjuka tassar, som banar väg genom den gnistrande snön. Följ med oss på en härlig, spännande hundspannstur – en fantastisk naturupplevelse. Prova på att själv köra ditt hundspann över frusna sjöar, vidsträckta myrar och genom djupa hälsingeskogar. Inga förkunskaper behövs.

Camp Järvsö

Camp Järvsö är en plats för smak, sinne, pulstoppar och djupa andetag. Vår, sommar, höst och vinter öppnar vi upp för rörelse, energi och avkoppling. Vi samlar människor kring hälsa, träning och mat – var och en med egen startgrop och ett eget målsnöre. Alltihop i en vidunderlig vacker miljö och med rum för både insikt och utblick.

Vill du hitta nya rörelsemönster, låta smaksinnet vandra iväg över nya vidder och lyfta blicken högt över Hälsingebergen? Här finns något för alla och våra ledare är några av landets populäraste profiler inom träning, hälsa och välmående.

Järvsö Creperie på Berget

Ett personligt ställe med reko mat och dryck. Skidåkarlunch eller middag med familj och vänner. Här serveras i huvudsak söta crepes och matiga galetter tillagat på råvaror i säsong. Öppet både dagar och kvällsr.

Ett besök på Crêperiet när du är i Järvsö är nog ett måste!

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Vi hjälper dig att köpa och sälja fritidshus. Året runt, var du än bor. När du köper eller säljer fastigheter med oss får du en mäklare som kan allt om orten ditt fritidshus ligger i. De bor ju där. För dig blir det både tryggare och enklare – före, under och efter affären. Med Länsdeklarerat Plus ingår dessutom tio års dolda fel-försäkring.

Toppstugan Eftertanken

Toppstugan Eftertanken, Järvsös högst belägna restaurang. Med milsvid utsikt och direkt anslutning till skidåkningen njuter du av god mat och dryck med vänner och familj. Du avnjuter en härlig lunch, fika, värmande dryck, en kall öl eller gott glas vin i fantastisk hälsingemiljö.

Svart Pist Publishing

Hos oss kan du få hjälp med projektledning, grafisk formgivning, fotografering, text, trycksaker och hemsidor.

Varje månad producerar vi också Gävleborgs största tidning – gratistidningen #Hälsingland med en upplaga på 72 700. Inför varje sommar och vinter producerar vi också ett sprängfyllt Magasin Järvsö riktat till alla de som besöker och bor i Järvsö.

Vovven & Jag

Vovven & Jag är med dess Hundpark, hundkurser, privata träningar, hundpsykologhjälp, events och ett sommar-hundcafé en plats där alla är välkomna. En mötesplats för hundar och människor där vi tränar, umgås eller bara chillar.

Certifierad hundpsykolog, hundinstruktör och medlem i Sveriges Företagare. Hos oss vill vi inspirera till lek och träning med omtänksam respekt för både människa och hund.