Välkommen till Järvsö

Här kan du åka skidor både utför och på längden, cykla, forsränna, uppleva kultur och världsarv, äta lokalproducerad mat och njuta av den vackra naturen.

Här trivs besökare och bybor tillsammans i en levande och växande bygd. När du bokar ditt boende och aktiviteter via jarvso.se går en del av bokningen oavkortat till den fortsatta utvecklingen av ett hållbart Järvsö med nya upplevelser för både barn och vuxna, året runt.

Järvsöbacken

Välkommen till en familjeanläggning i den rätta bemärkelsen – här finns skidåkning för hela familjen i 20 nedfarter, med 8 liftar och 5 rullband.

Besök oss online på Järvsöbacken för att enkelt boka skipass, hyra familjens skidutrustning, boka vår populära skidskola eller barnens eftermiddagsfavorit – Loaklubben. Du får alltid bäst pris om du gör din bokning online, dessutom går det lite snabbare att hämta ut när du väl är på plats! Vi ses i Järvsöbacken!

Välkommen att uppleva hela Ljusdals kommun!

Upplev, upptäck och uppskatta hela Ljusdals kommun.

Björnsafari i Hälsingland

Ta chansen att uppleva svensk brunbjörn från gömsle i Hälsingeskogarna. Välj mellan vårt populäraste paket björnsafari, eller hyr ditt gömsle. Hos oss har du/ ni alltid gömslet exklusivt för er själva. Här kombinerar vi naturupplevelsen med kunskap och möjlighet till en kulinarisk matupplevelse med lokala inslag.

Vildriket – Nordens Vildmarkscenter

På Vildriket möter ni Nordens vilda djur under årets alla årstider. Brunbjörn, varg och fjällräv är några av djuren du kan träffa här.
Parkens vackra trätrottoar är också Europas längsta på 3 km och tar dig genom de orörda Hälsingeskogarna.
Sommartid kan du uppleva Expedition Vargnatt – ett familjeäventyr med övernattning och spännande uppdrag som passar alla. Eller spendera en natt på Varghotellet – ett unikt boende i parken med vargar som närmsta grannar.

Välkommen till en spännande och lärorik upplevelse i vildmarken!

Cykla Järvsö

Cykla Järvsö MTB – cykling för alla.
Nybyggda leder för springcykel upp till avancerad. En naturupplevelse med puls.
Stort teknikområde för alla att utvecklas och har roligt i.
Vi är under utveckling, byggnationer av led fram till hösten 2023.

Stenegård

Stenegård välkomnar dig med ett rikt kulturutbud och en genuin hälsingemiljö. Här kan du fylla på med energi och leklust, inspireras av våra trädgårdar eller bara vara. I Barnens Stenegård finns en lekfull miljö som passar alla, här ges utrymme för att vara kreativ, att umgås eller vila i vårt gröna skogshäng. Besök även Lill-Babs Museum, alla våra fina butiker där lokalt hantverk står i fokus och passa på att fika och äta gott på gårdens matställen. På Världsarvscentrum hittar du information om Stenegård och Världsarvet Hälsingegårdar. Du får heller inte glömma att ta del av årets två nyheter; LOAs naturstig på Stenegård och våra historiska guidningar varje dag!

Öppet kristi himmelsfärds till mickelsmäss. Även öppet under höstlov, adventstid, jul, nyår, sportlov och påsk – se hemsidan för aktuella öppettider. Välkommen till Stenegård – här kan du vara!

Järvsö Konferens

Aktiva konferenser för alla sinnen – i vacker hälsingemiljö. Hur vill ni att er konferens i Järvsö ska se ut? Järvsö Konferens skräddarsyr er konferens och erbjuder bland annat njutningsfulla vandringar upp på bergstoppar, downhillcykling och forsränning i toppklass, avkoppling och återhämtning i Hälsinglands orörda skogar och boenden i genuina Hälsingegårdar. Järvsö Konferens guidar er till både stora och små guldkorn i Järvsö och hela Hälsingland.

Camp Järvsö i vinterskrud

Hos oss bor du bekvämt, äter gott och tränar i vacker miljö. Vi har flera olika boendealternativ att erbjuda, som hotellrum, lägenheter och campingplatser. Trevlig restaurang med utsikt över Kalvsjön för frukost, lunch och middag. Tränings- och aktivitetsmöjligheter både inomhus och utomhus samt nära tillgång till allt annat som Järvsö med omnejd har att erbjuda – vilket är mycket! Upplev snöfall över eldkorgar på gården nu på vintern, prova på att åka skridskor eller spark på sjön, träna yoga i vårt mysiga yogahus, vandra och grilla vid kåtan i skogen eller varför inte hoppar ner i isvaken för kallbad och avsluta med en bastu.

Järvsöguiderna AB – ditt äventyr börjar här

Vi guidar dig ut i skog och mark på cykel, skoter, skidor eller klättrandes på berget. Den stora variationen ger oss fantastiska möjligheter att ge våra besökare unika upplevelser och utmaningar inom områdena natur, vildmark, kultur och mat.

Aktivitetshall Järvsö Padel

Vad gör du när liften stängt? Spela padel – en sport för hela familjen! Nu är första etappen i Järvsös helt unika och nybyggda aktivitetshall färdigställd och Järvsö Padel är först att flytta in! Här finner ni två dubbelbanor, en singelbana samt en barnbana. Det finns även pingisbord för åskådarna. Bokning och mer info finner ni på matchi

Anders Pers Padel i centrala Järvsö

Hos Anders Pers Padel spelar du i centrala vackra Järvsö, omgiven av grönska, nära till allt. Anders Pers Fikabod, Pumptrack och Hotell bara ett stenkast bort. Banorna, 1 singel och 1 dubbel är av högsta internationella kvalitet, byggda på en gjuten platta för bästa spelupplevelse. Racket o bollar finns att hyra/köpa i anslutning till banorna. Bokning sker via Matchi.

Vid frågor angående rack o bollar kontakta

Werner Tessmann
070 690 61 78

Anders Tessmann
070 735 33 73

Rosehills blommor

Modern blomsterbutik & handelsträdgård med gamla anor.
Inredning, blommor och presenter.
På sommaren även trädgårdscafé med musikscen.
Följ oss på sociala medier för att ha koll på vad som händer.

Orbaden Zip & Climb

I Orbaden, mitt i hjärtat av Hälsingland nära Järvsö, hittar du vår äventyrspark Zip & Climb med vacker utsikt över Ljusnans dalgång. Våra klättringar och zippar sker tillsammans med kunniga natur/äventyrsguider. Hos oss kan du förutom att njuta av den vackra naturen, åka Zipline, gå höghöjdsbanor, klättra på klättervägg även boka in en ölprovning/middag hos Stormare Bryggeri, matupplevelse vid vårt middagsbord i hälsingeskog eller boende i vårt nyrenoverade vandrarhem, som ligger i anslutning till anläggningen. Öppet året runt!

AM Design Gårdsbutiken Stenegård

Här finner ni hela AM Designs unika kollektion av handgjorda smycken i återvunnet silver. Hantverk till bruk och lyst till stor del från Hälsingland att förgylla din vardag med. Plagg sydda i Växbo lin och andra naturmaterial samt en övervåning med antik och kuriosa. Butiken är öppen året runt.

Järvsö Gårdsbageri / Tattinger Champagnebar

Café, restaurang med fullständiga rättigheter, prisbelönt bageri, världsunik och hälsingepräglad Tattinger Champagnebar och konstgalleri. Ett besök på Järvsö Gårdsbageri är en matupplevelse utöver det vanliga i en aktiv Hälsingegård med anor från 1600-talet. Mathantverksplanka fylld med härliga lokala delikatesser och gedigen stenugnsbakad pizzabuffé är två uppskattade favoriter. Årets Fikaställe 2019 i White Guide.

Järvsö Lanthandel

Järvsö Lanthandel brinner för ärligt odlad och härligt tillagat käk. Vi jobbar med lokala producenter i Hälsingland. Om ni har vägarna förbi Järvsö passa då på att besöka våra fantastiska producenter, eller besök vår butik för att handla med något hem, eller stanna på en bit mat. Välkomna!

Solbacken

Solbacken serverar vällagad mat från grunden med lokala råvaror så långt det är möjligt. Genuin hemma hos- känsla i vacker sekelskiftes matsal med fantastisk utsikt mot Järvsö kyrka. Minst 8 personer & endast förbokning.

La Banca

Delirätter serverade på brädor, varma pasta- och risottorätter. Ät och njut av atmosfär inne i delibutiken eller på vår uteservering.

Glasskupan i Järvsö

Ett glasscafé mitt i Järvsö och i hjärtat av Hälsingland. På menyn finner du kul- och mjukglass med extra fokus på goda tillbehör, såsom topping, strössel och andra smakrika dekorationer och inte mindre än 12 egenkomponerade glassuppläggningar. Upplev äkta glassglädje och en fantasifull smakupplevelse!

Järvsöbaden

Hos oss äter du traditionell, vällagad mat med tonvikt på husmanskost. Vi dukar upp lunch och middag i vår vackra matsal med gammaldags charm, vid bord smyckade med vita linnedukar och blommor. Listad I White guide 2015.

Järvsö sushi bar

Precis intill tågstationen finner du Järvsö Sushi Bar som serverar sushi med kärlek mitt i Järvsö. Här möts du av snabb och bra service och ett brett utbud av smakrika sushirätter – alltid från de bästa råvarorna. Vi älskar att göra våra rätter med kärlek. Öppettider: 11:00- 20:00. Välkommen!

Järvsö Farmup – lokalproducerat till dörren

I Järvsö finns duktiga mathantverkare där de lokala råvarorna står i fokus och flera av deras produkterna har vunnit guld i Svenskt Mathantverk. Nu har du möjlighet att beställa lokalt mathantverk från Järvsö direkt till din stugdörr. Beställer gör du enkelt i appen Farmup Järvsö. Så här gör du:

1. Ladda ner appen ”Farmup” i App Store, Google Play eller klicka på den fetade texten.

2. Registrera dig

3. Beställ från ”Farmup Järvsö” i appen

Jarseost Gårdsmejeri

Jarseost är naturskönt beläget i byn Hiklack, norr om Järvsö, alldeles vid foten av Hybo klack.

Vi producerar vitmögelost, blåmögelost, hårdost, färskost, eldost och ostkaka i det lilla mejeriet. Det är alltid öppet i ostkiosken på gården, alldeles bredvid mejeriet. Där kan du kan handla gårdens ostar med passande tillbehör, enkelt med självbetjäning. Ostkiosken har alltid öppet, från morgon till kväll hela året om och du är alltid välkommen!

Järvsö Bryggeri, mat & logi (Alpbyn)

Restaurang, bryggeri och boende mitt i pisten!
Bästa läget i norra skidområdet. Vi erbjuder ölprovningar och guidningar med ölskola i vårt egna bryggeri. Boende i lägenheter med enklare standard öppet året runt. Maten vi serverar är gjord i huvudsak på lokala och svenska råvaro

Coworking ”Our Space”

Närheten till allt finns just i Hälsingland. Är du besökare, företagare, resande säljare eller kanske måste jobba ett par timmar under din vistelse här i hälsingland? Vi finns här för dig, mellanlanda på kort eller lång tid. Ta en kaffe, mingla lite, ta ett möte och lös dina ärenden, för att sen ta dig vidare ut på dina planerade äventyr!

Välkommen!

Svedbovallen

Endast öppet på sommaren
Svedbovallen är ett mysigt och lärorikt utflyktsmål oavsett om du kommer själv, ihop med familj eller vänner. Här möter du ett modernt småbruk i en kulturhistorisk miljö med djur som fritt betar skogens örter och växter, precis så som den traditionella fäboddriften fungerade. På Svedbovallen kan du hälsa på höns, getter och fjällkor, fika och köpa goda ostar som är lokalt producerade.

Under sommaren erbjuder fäboden även bokningsbara kurser och guidningar, dagliga prova-på aktiviteter, musikkvällar och andra härliga kulturevenemang. Varmt välkommen!

Världsarvscentrum

På Stenegårds Världsarvscentrum får du veta mer om Världsarvet Hälsingegårdar och hjälp att planera din resa till de öppna gårdarna i landskapet. Här finns också en butik med ett fint sortiment av lokalt hantverk, utvald design och hållbara leksaker. I dialog med det rika kulturarvet i Hälsingland samarbetar vi med dagens kreatörer och designers.

Må Bra Butiken i Järvsö

Hos oss kan ni boka olika behandlingar för kropp & själ. Dessutom finns här svensk ekologisk hudvård som går på djupet – Deepskin Organics från Maria Åkerberg. Produkterna med inneboende kraft.

I butiken hittar ni också kosttillskott från Holistic och Nordic Superfood, ekologisk raw choklad, nagellack, böcker och annat tänkvärt. Butiken är öppen året runt

Hälsingeprägel

Butiken drivs av Karin Li ädelsmed som även har sin smedja i lokalerna. Smycken i silver och guld blandas med traditionellt måleri, byggnadsvårdsprodukter, inredning och vackert hantverk, alltsammans i en fin mix.

Hälsingeprägel är återförsäljare av Ovolin äggoljetempera, Ottosson och Gysinge linoljefärg, måleritillbehör och såpa.

Varmt välkomna!

Maria Lindberg Design – ”Made in Järvsö”

Linnekläder i tidlösa modeller, handfärgade och producerade på plats. Vi har även smycken, antikviteter och diverse annat smått och gott. Butiken ligger centralt i Järvsö. Varmt välkommen!

Historier från Hälsingland

I podcasten Historier från Hälsingland balanserar berättelsen mellan vidskepelse och verklighet. I historierna får vi möta farliga väsen och kallblodiga mördare men även lära oss mer om äldre tiders folktro och skrock. Vissa avsnitt är ren och klar faktiskt historia, medan andra för oss in i ett magiskt gränsland där sanningen inte alltid är vad den ser ut att vara.

Förutom podcast anordnar Historier från Hälsingland berättarkvällar och föreläsningar över hela Hälsingland med omnejd, både för företag och föreningar samt privatpersoner.

Loos Koboltgruva

Upplev en orörd 1700-tals gruvmiljö i Loos Koboltgruva. Koboltgruvan ligger centralt i Loos och är en förnimmelse av 1700-talets industriella framåtanda i en idyll, mitt i en fulländad vildmark där ett variationsrikt urbergsområde bjuder på en outtömlig rikedom av natur.

I den ståtliga och särpräglade timmeröverbyggnaden visas filmer och utställningar samt anordnas konserter, berättarkvällar och föreläsningar. Du tar dig ner i underjorden efter gångbanor och trappor, förflyttas 250 år tillbaka i tiden och upplever en genuin 1700-tals gruvmiljö, där den historiska atmosfären får tankarna att cirkulera kring hur livet såg ut för den tidens gruvarbetare. År 1751 upptäcktes grundämnet Nickel i Loos Koboltgruva, vilket har satt gruvan på den världshistoriska kartan för all framtid.

Turridning på Islandshäst

Hos Per-svensas Islandshästar kan du uppleva vackra Järvsö från hästryggen. Vi erbjuder ridturer året runt, allt från kortare turer till heldagar. Ridning passar hela familjen, ung som gammal, nybörjare till den mer avancerade ryttaren. Boka en ridtur hos oss så får du uppleva Järvsö från en töltande hästrygg.

Järvsö Cykelservice

Hos oss kan du hyra cykel för hela familjen till byns bästa priser! Vi har cyklar för xc-leder, pumptrack och fikaturen. I butiken har vi nya och begagnade cyklar även elcyklar, cykelkläder, reservdelar och tillbehör till din cykel.

Vi reparerar och utför service av alla typer av cyklar, välkommen in till oss; Ninette & Kalle!

Växbo Lin

Hjärtligt välkomna till vår fabrik och fabriksbutik som är öppet året om. Här säljer vi linnetyger av både 1:a och 2:a sortering. Strosa runt, njut och inspireras i vår fabriksbutik eller gå en självguidning ute i fabriken för att förkovra dig i hur linne produceras. Här har du möjlighet att se och höra vävstolarna i produktion.

Vi har öppet året runt. Kommer du från Järvsöhållet svänger du av till vänster när du kommer till Arbrå och följer skyltarna mot Växbo.

Hemtrevligt i Järvsö

Återbruk, cirkulärekonomi, spara på naturens resurser det är vad en möbeltapetserare gör dagligen! Kom in och se vad en tapetserarmästare gör!

Jag är tapetserarmästare med över 25år i yrket, renoverar allt från möbler till mc- och skoterdynor. Även försäljning av väskor, muggar, brickor mm med bla William Morris mönster och tyger i massor.

Svensk Fastighetsförmedling

Vad står på din önskelista? Vi på Svensk Fastighetsförmedling hjälper dagligen till att göra bostadsdrömmar till verklighet. Vare sig du är intresserad av att köpa eller sälja står våra kunniga mäklare till ditt förfogande och matchar din bostad med köpare över hela landet.

Välkommen förbi kontoret eller läs mer på hemsidan.

Yoga – Holistic Training

Jag erbjuder återhämtande yinyoga, träningen Soma Move, Skogsbad och inspiration överlag. Med över 20 års erfarenhet har jag friksvårdsverktyg som ger lugn och kraft – både omedelbart och långsiktigt! Du hittar det via Zoom, Holistic Camps och schemalagda klasser på Camp Järvsö.

Följ mig på instagram och hemsida för mer och aktuell info.

Järvsö Hembygdsförening

Järvsö Hembygdsförening bildades 1923 och arbetar för att ta tillvara kulturarvet, göra det tillgängligt och spännande för Järvsöbor och besökare. Vi arrangerar flera stora evenemang i Järvsö bland andra julmarknad och midsommarfirande.

Vill du veta mer om hur Järvsö-borna tog tag i byns utveckling mot den fantastiska plats det är idag kan du läsa mer på jarvsohembygdsforening.se. Välkommen till kulturbygden Järvsö där vår historia är viktig för vår framtid!

Hälsinglands Sparbank

Hälsinglands Sparbank har funnits här i över 170 år. För oss är bygden, dess utveckling och livskraft viktig och därför ger vi tillbaka av vår vinst till bygden.

Vi är en lokal bank med alla moderna banktjänster och produkter som du behöver både som privatperson och företag med bankkontor i Hudiksvall, Järvsö, Delsbo, Lucksta och nytt kontor i Njurunda.

Hundspann – en känsla av frihet

Hos oss kan uppleva friheten, farten och glädjen i att färdas med hundspann! Det enda som hörs är hundarnas andetag och ljudet av mjuka tassar, som banar väg genom den gnistrande snön. Följ med oss på en härlig, spännande hundspannstur – en fantastisk naturupplevelse. Prova på att själv köra ditt hundspann över frusna sjöar, vidsträckta myrar och genom djupa hälsingeskogar. Inga förkunskaper behövs.

Järvsö Creperie på Berget

Ett personligt ställe med reko mat och dryck. Skidåkarlunch eller middag med familj och vänner. Här serveras i huvudsak söta crepes och matiga galetter tillagat på råvaror i säsong. Öppet både dagar och kvällsr.

Ett besök på Crêperiet när du är i Järvsö är nog ett måste!

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Vi hjälper dig att köpa och sälja fritidshus. Året runt, var du än bor. När du köper eller säljer fastigheter med oss får du en mäklare som kan allt om orten ditt fritidshus ligger i. De bor ju där. För dig blir det både tryggare och enklare – före, under och efter affären. Med Länsdeklarerat Plus ingår dessutom tio års dolda fel-försäkring.

Toppstugan Eftertanken

Toppstugan Eftertanken, Järvsös högst belägna restaurang. Med milsvid utsikt och direkt anslutning till skidåkningen njuter du av god mat och dryck med vänner och familj. Du avnjuter en härlig lunch, fika, värmande dryck, en kall öl eller gott glas vin i fantastisk hälsingemiljö.

Svart Pist Publishing

Hos oss kan du få hjälp med projektledning, grafisk formgivning, fotografering, text, trycksaker och hemsidor.

Varje månad producerar vi också Gävleborgs största tidning – gratistidningen #Hälsingland med en upplaga på 72 700. Inför varje sommar och vinter producerar vi också ett sprängfyllt Magasin Järvsö riktat till alla de som besöker och bor i Järvsö.

Vovven & Jag

Vovven & Jag är med dess Hundpark, hundkurser, privata träningar, hundpsykologhjälp, events och ett sommar-hundcafé en plats där alla är välkomna. En mötesplats för hundar och människor där vi tränar, umgås eller bara chillar.

Certifierad hundpsykolog, hundinstruktör och medlem i Sveriges Företagare. Hos oss vill vi inspirera till lek och träning med omtänksam respekt för både människa och hund.