JÄRVSÖ VÄRD FÖR CYKEL-VM SOMMAREN 2019

Järvsös stora satsning på att bli Europas bästa cykeldestination har nu gett ytterligare resultat. Red Bull har valt Järvsö som värd för Red Bull Pump Track World Championship 24-25 augusti 2019. En helt ny cykelpark byggs nu mitt i byn och står klar för cykelentusiaster redan i sommar.

Järvsö är redan starkt etablerad som cykeldestination främst genom en av Europas bästa anläggningar för downhill, Järvsö Bergscykel Park, och i sommar utvecklas möjligheterna till lekfull cykling ännu mer genom etableringen av Järvsö Skills Park.

– I Järvsö Skills Park kommer det finnas olika typer av banor för hela familjen. Bland annat en pumptrack, säger Fredrik Jelk, ordförande på Järvsö Bergcykel Klubb.

Amandaofredrik

Fredrik Jelk och Amanda Sandahl, Järvsö Berscykelklubb.

Initiativtagare av Järvsö Skills Park är Järvsö Bergcykelklubb tillsammans med Ljusdals kommun och Destination Järvsö.

– Vi är otroligt glada över att få inviga banan med en stor, internationell tävling. Förra året lockade Red Bull Pump Track World Championship några av världens bästa åkare med allt ifrån OS-deltagare, regerande världsmästare och lokala stjärnor så det kommer bli ett grymt evenemang! Det blir dessutom mästerskapets första deltävling i Skandinavien, säger Amanda Sandahl, projektledare för Järvsö Bergscykelklubb.

VM-tävlingen i Järvsö 24-25 augusti är öppen för alla. 
Foto: Jan Kasl/Red Bull Content Pool.

Att investera i cykelupplevelser i världsklass går helt i linje med hållbarhetsarbetet för destinationen menar Maria Rosén, marknadsansvarig på Destination Järvsö.

– Den här satsningen ligger helt i linje med vår hållbarhetssatsning. Ta direkttåg från till exempel Stockholm, hoppa av tre timmar senare och hyr din cykel och utrustning för en fantastisk cykelupplevelse här i Järvsö. I och med Järvsö Skills Park får vi en bredare produkt som är kul för hela familjen, förklarar Maria Rosén och fortsätter,

– Vi har en tydlig målsättning, vi ska bli Europas främsta cykeldestination och vi ska växa hållbart i alla led. Järvsö blir attraktivare för varje år som går för både besökare och ortsbor, och vi vet att ett ökat antal besökare på sikt betyder inflyttning till kommunen.

Järvsö Skills Park

Martin Söderström. Foto: Jan Kasl/Red Bull Content Pool.

En av de många cyklister som gläds åt beskedet att Sverige och Järvsö får en VM-tävling är cykelproffset Martin Söderström. Söderström har det senaste decenniet räknats till den absoluta världstoppen inom disciplinerna Freeride MTB och Slopestyle, och han räknar med att stå på startlinjen i augusti.

– Jag har tävlat en hel del pump track genom åren och jag kommer inte att missa det här i Järvsö. Det är en väldigt rolig och tillgänglig tävlingsform, oavsett nivå, och en disciplin som bara växer och växer, avslutar proffscyklisten Martin Söderström.

Mer information om tävlingskonceptet och mästerskapsserien finns på redbullpumptrackworldchampionship.com

Mer om Järvsö Bergscykelklubb finns på jbck.se
Mer om Järvsö Skills Park finns på jarvsoskillspark.se
Mer om Destination Järvsö finns på jarvso.se

Kontaktpersoner:
Amanda Sandahl, projektledare, Järvsö Bergscykelklubbb Mob: 0729-85 30 00
Maria Rosén, marknadsansvarig, Destination Järvsö 
Mob: 073-029 14 42

Jesper Antell, Red Bull Sverige Mob: 0733-46 71 00