Ring oss 0651–403 06|info@jarvso.se
Loading...
skidbussen2020-04-01T13:49:55+02:00

RESOR INOM JÄRVSÖ

Till följd av situationen kring coronaviruset Covid-19 har Skidbussen och Boendetransfern nu ställts in för resten av skidsäsongen. Tack för i vinter!

I Järvsö är det nära till allt. Avstånden är korta och det är ofta möjligt att gå eller cykla mellan boende, butiker, aktiviteter och järnvägsstationen. Här hittar du olika alternativ för kortare resor under din vistelse.

Under vintern 2019/2020 genomför vi testtrafik med skidbuss inom skidorten Järvsö. Målsättningen är att skapa en bättre, bekvämare och enklare tillvaro för såväl besökare som bybor samtidigt som vi kan ersätta många onödiga bilresor och förbättra förutsättningarna för fossilfritt resande. Inom projektet görs insatser på flera håll. Boendetransfern hjälper dig som väljer att ta tåget till Järvsö att komma hela vägen till ditt boende. Skidbussen tar dig mellan boende, skidbacken och mataffär. Du som besöker Järvsö över dagen kan ta Skidbussen från tågstationen direkt upp till skidbacken. Skidbussen möjliggör även dagsturer till längdåkningscentret Harsa.

TIDTABELL

Skidbussen behöver inte bokas utan det är bara att hoppa på och av vid valfri hållplats. Det kostar ingenting att åka med, trafiken är avgiftsfri för dig som besöker eller bor i Järvsö.

Skidbussen kör torsdag – söndag under hela vintern, 22 december – 13 april.
Under jullov, sportlov och påsk körs trafik varje dag.
Jul 22 december – 13 januari
Sportlov 13 februari – 8 mars
Påsk 9 – 13 april

Tidtabellen kan komma att justeras. Smärre avvikelser kan förekomma. Vill du planera din resa för att hinna med tåget rekommenderar vi därför att du har god marginal eller bokar plats på Boendetransfern.

För mer information eller vid frågor, kontakta Turistbyrån: 0651-403 06

Testtrafiken av Skidbussen är ett samverkansprojekt mellan Ljusdals Kommun, Destination Järvsö och ett flertal privata lokala aktörer inom turistnäringen. Projektet är delfinansierat av Energimyndigheten.

Trafiken är under utveckling och din åsikt är viktig för oss. Skicka gärna synpunkter och förslag till: jarvsobussen@jarvso.se 

Tack för att du låter bilen stå!

Skidbussen är en del i vårt arbete för att förbättra förutsättningarna för fossilfritt resande. Projektet är finansierat av Energimyndigheten.

Skidbussen

RESEALTERNATIV JÄRVSÖ – HARSA

Skidbussen

Skidbussen kör dagsturer till Harsa varje lördag under hela vintern.
Passar dig som vill besöka Harsa över dagen. Under jullov samt vecka 8, 9 & 10 körs turer även vardagar måndag – onsdag. Se tidtabell för avgångstider och hållplatser.
Resorna behöver inte förbokas, biljett löses vid påstigning. Se betalningsinfo nedan.

Samtliga lördagar:
22/12 – 13/4

Dessutom följande vardagar:
23, 24, 25, 30, 31 december
1, 6, 7, 8 januari
17, 18, 19, 24, 25, 26 februari
2, 3, 4 mars

TIDTABELL

Lördag FM

TIDHÅLLPLATSER
DAGSTUR HARSA
kl. 10.00Toppstigen
Alpstigen
Skicenter Norr
Järvsö Station
kl. 10.10Helsingegården
Bergshotellet
JBP Hotell
Järvsöbaden
kl. 10.30Harsa

Lördag EM

TIDHÅLLPLATSER
14:30Harsa
Järvsöbaden
Bergshotellet
JBP Hotell
Järvsö Station
Helsingegården
Toppstigen
Alpstigen
15:00Skicenter Norr

Körslinga Förmiddag

Måndag – Onsdag

TIDHÅLLPLATSER
DAGSTUR HARSA
kl. 10.00Toppstigen
Alpstigen
Skicenter Norr
Järvsö Station
KL.10.10Helsingegården
Kyrkbyvägen
Bergshotellet
JBP Hotell
Järvsöbaden
kl. 10.30Harsa

Körslinga Eftermiddag

Måndag – Onsdag

TIDHÅLLPLATSER
15:45Harsa
Järvsöbaden
Bergshotellet
JBP Hotell
Station
Helsingegården
Toppstigen
Alpstigen
16:10Skicenter Norr

EnkelTur & Retur
Vuxen (fr.16år)25kr45kr
Ungdom (7-15år)15kr25kr
Barn (0-6år)Reser gratis tillsammans med vuxenReser gratis tillsammans med vuxen

Betalas via Swish vid påstigning: 1 234 658 555

X-trafik

X-trafik är Region Gävleborgs lokaltrafik. Deras tjänst Närtrafik kör sträckan Järvsö – Harsa under veckodagar. Detta är ett alternativ för dig som reser till Harsa och hyr skidor på plats.

Närtrafik trafikerar med insatta taxibilar efter förbokning istället för fullskalig linjetrafik, måndag – fredag, från Järvsö Järnvägsstation till valfri adress i Harsa.

För Skidcentret – boka Harsagården 1.
Järvsö – Harsa: 12.00, 15.00 & 19.00
Harsa – Järvsö: 10.00 & 12.00

Tiderna är cirkatider. Upphämtningstid meddelas vid bokning. Förbokning görs senast två timmar innan avfärd. Tidigast 2 veckor före.
Antal resenärer begränsat till tillgången på bilar i närområdet. Ingen garanti gäller bokningar på kort varsel. Resenärer som bokat resa är dock garanterade plats. För att vara säker på att få plats bör bokningen göras i god tid.

Kostnad: Kortbetalning direkt till chauffören (39kr) eller i appen (23kr)

I stort samma regler som vid bussresa.
Inga djur är tillåtna.
Barn under sju år reser gratis. Bilkudde finns.

OBS! Begränsning:
Bilarna kan inte ta skidor. Inte heller skrymmande bagage. Saknar takräcke eller takbox och har inte möjlighet att fälla säten då samtliga platser måste finnas tillgängliga för resenärer.
Bokning görs direkt i X-trafiks app eller via deras kundservice: 0771-910 109

www.xtrafik.se

RESOR TILL JÄRVSÖ

Tåg, bil eller buss. Det är enkelt att ta sig till Järvsö. Stockholm ligger bara tre timmar bort och tåget stannar mitt i byn.

ikoner resa

Tåget stannar mitt i byn

Det går dagliga avgångar från Stockholms centralstation till Järvsö. Tåget stannar mitt i byn. Boka gärna vår Boendetransfer till ditt boende

Uppsala – Järvsö: ca 2,5 timmar
Stockholm – Järvsö: ca 3 timmar
Göteborg – Järvsö: ca 7 timmar

ikoner resa

Smidigt att ta bilen

Bara tre timmars resväg från Stockholm med tåg och 3,5 timmar med bil ligger Järvsö. Du tar dig enkelt hit via E4:n upp till Tönnebro där du svänger in på riksväg 83 som leder till byn.

Vi samarbetar med Mabi hyrbilar.

Mabi Hyrbilar ingår i koncernen Mabi Rent och är ett av Sveriges största enskilda biluthyrningsföretag. Sedan starten i Stockholm 1989 har vi vuxit konstant och idag bedriver vi biluthyrning på fler än 100 orter, flygplatser och centralstationer. Vårt mål är att erbjuda hyrbilar till konkurrenskraftiga priser utan att tumma på kvalitet, säkerhet, service eller tillgänglighet. Vi finns med kontor i Ljusdal och Hudiksvall i Hälsingland och har även utlämningsställe på Järnhuset i Järvsö.

logo
ikoner resa

Ta bussen till byn

Vi samarbetar med Härjedalingen som kör turer från härjedalen till Stockholm flera gånger per dag. Bussen stannar såklart mitt i byn.

This website uses cookies and third party services. Ok
X