Vildmarkspark för hela familjen i Järvsö

Välkommen till ett lärorikt äventyr i vildmarken och en riktig naturupplevelse för hela familjen i Järvsö.

Inne i Vildriket möter du de nordiska djuren på deras egna villkor i den djupa hälsingeskogen. En magisk och minnesvärd upplevelse – perfekt för familjeresan och i kombination med din cykelsemester eller skidresa. Här finns något för alla, ung som gammal. Brunbjörn, varg, lo, räv och ren är bara några av alla djur du kan träffa och lära dig mer om.

Parken har öppet året runt och här har alla årstider sin tjusning. På våren när vårsolen värmer, gräset spirar och djurens ungar föds. På sommaren när björnarna svalkar sig i poolen och parken är fylld av aktiviteter. På hösten när klövdjuren har präktiga horn och skogen sprakar av färger eller på vintern när snön gnistrar i hälsingeskogen och djuren är som finast i sin vinterpäls. Du går genom djurparken på en tre kilometer lång trätrottoar där du upplever parken i din egen takt. Njut av den vilda orörda skogen, tystnaden och den trolska stämningen – samtidigt som du lär dig mer om de fascinerande djuren. Längs vägen finns flera platser där du kan sitta ner och vila, njuta av utsikten och kanske äta något gott.

Mer information om parkens artbevarande arbete, djuren, öppettider och annat hittar du på vildriket.se.

Boende nära Vildriket

Börja din upplevelse till Vildriket med att boka ditt boende med självhushåll bara en kort promenad från parken.

Välj mellan att bo i en nybyggd lägenhet på Bergsgården med egen bastu och uteplats eller i er egen stuga i Järvsö Stugby – perfekt även för den större familjen. På sydsidan av berget i Järvsö finns stugor och lägenheter med hälsingeskogen utanför knuten och närhet till unika restauranger och aktiviteter. Vintertid bor du bara ett snöbollskast från Järvsöbacken, 6-stolslift och elljusspår för längdskidor. Sommartid några cykeltramp från mtb-cykling i världsklass med downhill i Järvsö Bergscykel Park, nybyggda cross country-leder och populära pump tracks. Vill du se ett större utbud av boenden i Järvsö finner du det här.

Bergsgården i Järvsö

Bergsgården

Bo bekvämt i en stilrent inredd lägenhet med fjällkänsla. 4+2 bäddar med bastu, uteplats, wifi, egen parkering och endast ett stenkast från Vildriket, restauranger, downhill och xc-cykling.

Järvsö Stugby

28 stycken bekväma och rymliga stugor i storlekar från 45-141 kvm, de flesta med bastu och braskamin. Här bor du bara några cykeltramp från XC- och downhillcykling, pump tracks, Vildriket och restauranger.

Alphyllan i Järvsö

Alphyllan

Genuint handtimrade timmerhus i exklusiva och nybyggda Alphyllan. Utsikt över ljusnandalen och endast en cykeltur till avkopplande natur, cykelleder, badplatser och flera aktiviteter på syd. Lägenheter med 6 eller 10+1 bäddar och alla har laddstolpar, bastu, braskamin och generösa sällskapsytor.

Alpstigen i Järvsö

Alpstigen

Med storslagen utsikt över ljusnandalen och Järvsö by ligger exklusiva Alpstigen. Toppläge och gång och cykelavstånd till både avkopplande natur, cykelleder, badplatser och flera aktiviteter på syd. Här hittar du stugor och lägenheter mellan 70-90 kvm, de flesta med bastu och braskamin.

Toppstigen i Järvsö

Toppstigen

Med storslagen utsikt över ljusnandalen och Järvsö by ligger Toppstigen. Här bor du i absolut toppläge och har gång och cykelavstånd till både avkopplande natur, cykelleder, badplatser och flera aktiviteter på syd. Här hittar du parhus på 85 kvm där alla har bastu och braskamin.