Vildmarkspark för hela familjen i Järvsö

Välkommen till ett lärorikt äventyr i vildmarken och en riktig naturupplevelse för hela familjen i Järvsö.

Inne i Vildriket möter du de nordiska djuren på deras egna villkor i den djupa hälsingeskogen. En magisk och minnesvärd upplevelse – perfekt för familjeresan och i kombination med din cykelsemester eller skidresa. Här finns något för alla, ung som gammal. Brunbjörn, varg, lo, räv och ren är bara några av alla djur du kan träffa och lära dig mer om.

Parken har öppet året runt och här har alla årstider sin tjusning. På våren när vårsolen värmer, gräset spirar och djurens ungar föds. På sommaren när björnarna svalkar sig i poolen och parken är fylld av aktiviteter. På hösten när klövdjuren har präktiga horn och skogen sprakar av färger eller på vintern när snön gnistrar i hälsingeskogen och djuren är som finast i sin vinterpäls. Du går genom djurparken på en tre kilometer lång trätrottoar där du upplever parken i din egen takt. Njut av den vilda orörda skogen, tystnaden och den trolska stämningen – samtidigt som du lär dig mer om de fascinerande djuren. Längs vägen finns flera platser där du kan sitta ner och vila, njuta av utsikten och kanske äta något gott.

Mer information om parkens artbevarande arbete, djuren, öppettider och annat hittar du på vildriket.se.

Boende nära Vildriket

Börja din upplevelse till Vildriket med att boka ditt boende med självhushåll bara en kort promenad från parken.

Välj mellan att bo i en nybyggd lägenhet på Bergsgården med egen bastu och uteplats eller i er egen stuga i Järvsö Stugby – perfekt även för den större familjen. På sydsidan av berget i Järvsö finns stugor och lägenheter med hälsingeskogen utanför knuten och närhet till unika restauranger och aktiviteter. Vintertid bor du bara ett snöbollskast från Järvsöbacken, 6-stolslift och elljusspår för längdskidor. Sommartid några cykeltramp från mtb-cykling i världsklass med downhill i Järvsö Bergscykel Park, nybyggda cross country-leder och populära pump tracks. Vill du se ett större utbud av boenden i Järvsö finner du det här.

Bergsgården

Att tänka på: Sommartid är det fria bokningsperioder. Vintertid är det fasta bokningsperioder tor-sön, sön-tor, samt sön-sön på många av våra boenden.

Järvsö stugby

Att tänka på: Sommartid är det fria bokningsperioder. Vintertid är det fasta bokningsperioder tor-sön, sön-tor, samt sön-sön på många av våra boenden.