SVEDBOVALLEN

NÄRA NATUREN, DJUREN, SYSSLORNA OCH MATEN

Svedbovallen är ett härligt, busigt och lärorikt utflyktsmål för hela familjen och barnbarnsfamiljen. Här möter du ett modernt småbruk med djur som fritt betar skogens örter och växter precis så som den traditionella fäboddriften historiskt fungerade. På Svedbovallen kan man hälsa på getter och fjällkor, fika och köpa goda ostar som producerats på fäboden, bara springa runt eller boka in sig på någon av alla aktiviteter som erbjuds i sommar:

Kan själv! Fäbodslöjd
Barn/Ungdom- & familjeaktivitet
Med bara händer, enkla redskap och naturen som förråd skapar vi bruksföremål tillsammans. Vi provar traditionella metoder och du får ta med dig det du tillverkar hem.

Upptäck fäbodlivet tillsammans!
Barnfamiljs- & barnbarnsfamiljeaktivitet
Kom med familjen, eller ta med släkt och vänner på en lärorik fäbodupplevelse.
Tillsammans med vår guide får ni en inblick i livet på fäboden, träffar djuren som bor här, undersöker naturen omkring vallen.

Kvinnornas rike – Bland fäbodguld och björnfrossa
En guidad tidsresa på Svedbovallen
Hur kunde livet se ut på en fäbod runt 1850? Vilka var utmaningarna? Vad tillverkade man där? Hur såg en vanlig dag på vallen ut? Och hur ser det ut på Svedbovallen idag?

Mjölken – Fäbodens guld! Var med på kvällsmjölkningen på Svedbovallen
Barnfamiljs- & barnbarnsfamiljeaktivitet
Att ta hand om djuren, mjölka och göra goda produkter är själva kärnan i fäbodens verksamhet. Här får ni en unik möjlighet att vara med och se hur mjölkning av svensk lantrasget går till.

För säker plats, alla aktiviteter förbokas via www.kulturbiljetter.se eller Världsarvscentrum Stenegård 0651-34 00 21.

Läs mer på www.svedbovallen.se eller följ oss på Facebook och Instagram.