MTB-Leder i Järvsö

Runt om i Järvsö finns lekfulla, varierande och härliga leder att cykla mountainbike på.

Lederna är byggda av Cykla Järvsö AB och passar allt ifrån den nyfikna familjen, kompisgänget och den erfarne mtb-cyklisten. Dessa professionella leder är belagda med ett trail pass (ledavgift) tillägnat underhåll och vidareutveckling. Trail pass köper du enkelt online när du bokar ditt boende här på jarvso.se eller på plats på Turistbyrån. Cykla Järvsö AB fortsätter bygga leder under sommaren och hösten 2024. Läs mer och planera din cykling på cyklajarvso.se

Här nedan presenterar vi redan uppmärkta leder som passar dig som vill prova på XC-cykling i Järvsö. Vissa platser är mindre lämpliga att cykla på – det kan t ex bero på att det är jaktmarker, ömtålig mark eller en ridled som används väldigt frekvent. Ser du skyltar där du som cyklist undanbeds att cykla på en led så är det av en anledning och vi ber dig att respektera den. Kom ihåg att vara snäll både mot naturen och de vilda djuren och följ guidelinjer för ledanvändare du finner längre ner.

BADTJÄRN

GRÖN, BLÅ, RÖD OCH TEKNIKOMRÅDE

SKÄSTRABERGET

BLÅ OCH RÖD

TEKNIKOMRÅDE

TRAILPASS

XC-Leder i Ljusdal

Vid den centrala skidstadion Kläppaåsen i Ljusdal är det inte bara längdskidåkning som står i fokus. Området är perfekt att utforska på mountainbike och här finns leder som håller internationell standard och skyltning.

Slinga: Blå | Längd: 4,5 km.

Slinga på både stig och elljusspår. Håller sig i närområdet runt skidstadion. Relativt lättcyklad slinga som passar hela familjen med barn från ca 7 år och storlek på cykel från 24”. Start vid skidstadion där första skyltar sitter vid stora viadukten.

Slinga: Röd | Längd: 7,7 km.

Slinga med en del stigningar som utmanar din kondition och en del steniga partier och naturliga hinder som utmanar din teknik. Har även A- och B linje för att underlätta för cyklister. Slingan har en stigning/fallhöjd på ca 220 m. Start vid skidstadion där första skyltar sitter vid stora viadukten.

Guidelinjer för ledanvändare

Guidelinjerna är framtagna för att vi alla ska kunna nyttja, mötas och dela lederna på ett positivt sätt lång tid framöver. Var en god ledanvändare – känn till dem och följ dem! Välj leder utifrån din egen kunskapsnivå och erfarenhet. All cykling/vandring/löpning/ridning sker på egen risk – rör dig med omdöme och anpassa farten efter terräng och din förmåga.

I samarbete med

samarbete

Extra tack till alla markägare som upplåter sin mark för cykelleder.