Fikacykling i Järvsö

Många kallar detta för Leisure cykling men vi har hittat ett bättre namn. För dig som vill njuta av den storslagna hälsingenaturen och gärna tar det lite lugnt på turen kan vi varmt rekommendera den populära Fikacyklingen. Det är lika enkelt som det låter! Hyr bekväma cyklar till hela familjen eller ta era egna, packa picknickkorgen med godsaker och ta sikte på ett av alla smultronställen. Kanske till någon av alla badplatser längst med älven Ljusnan för att kunna slänga in ett svalkande dopp vid ett svettigt behov?

Här nedan tipsar vi om lite längre turer. Observera att dessa turer inte är skyltade längst vägen. Vi tipsar gärna om våra egna smultronställen också. Ring 0651-40306 eller maila info@jarvso.se så berättar vi gärna mer.

Klack och Jarseost turen

Järvsö-Järvsöklack-Vålsjö-Pallars-Säljesta-Järvsö

Svårighetsgrad: Grön | Längd: ca 26 km.

Cykla bland Hälsingegårdar och längs med Ljusnan. Börja med ett besök på Stenegård, därefter cyklar du mot Järvsöklack (lås cykeln och vandra upp för en magisk utsikt), cykla vidare till Vålsjö där du kan se Vålsjöfallen, Hälsinglands högsta vattenfall på 48 m, efter det cyklar du mot Hälsingegården Pallars där du kan smaka och köpa med dig lokal producerad ost och glass hos Jarseost. Därefter bär det av mot Säljesta med fin badplats och fin väg längs med Ljusnan för att sedan återvända till Järvsö by.

Färilaturen

Järvsö-Stocksbo-Färila-Sjövesta-Järvsö

Svårighetsgrad: Grön | Längd: 52 km.

En otroligt fin cykeltur för dig som vill cykla lite längre. Vill du bada kan du stanna vid Sortvattnet. Ta en paus i Färila och se dig omkring, där finns både caféer och butiker. Fin asfalterad, lättcyklad väg kantad med loppisar o vacker natur.