Järvsö med barn

Järvsö är som en enda stor lekplats! Här hittar du topplistor på familjevänliga aktiviteter att göra tillsammans med dina barn i Järvsö. Kolla in våra tips för en semester som hela familjen kommer gilla.

Sommar

Lekfull MTB cross country

Från den lille på springcykel till tonåringen som cyklar ifrån de vuxna och hoppar fram i livet. Här finns lekfulla, byggda och trygga MTB-leder för hela familjen att utforska.

Vildriket – Nordens Vildmarkscenter

Välkommen in i vildmarken och Vildriket! Ett lärorikt äventyr och en naturupplevelse för hela familjen. Ta dig fram genom den magiska skogsparken på en trätrottoar där du möter du de nordiska djuren på deras egna villkor i den djupa hälsingeskogen.

Lek och bus på Barnens Stenegård

En underbart grönskande trädgård, hälsingegårdar i miniatyr och lekstugor såsom Konstnärsverkstan, Snickarstugan, och Handelsboden. Varva ner i Skogshängets hängmattor och utforska LOAs Naturstig. Öppet under högsäsong på sommaren. Se mer info om öppettider hos Stenegård.

Svedbovallen – en levande fäbod

Ett mysigt och lärorikt utflyktsmål cirka 15 minuter sydväst om Järvsö med fritt betande djur som ofta vill hälsa på barnen, café med lokalproducerat och hembakat och försäljning av fäbodprodukter. Öppet under högsäsong på sommaren. Se mer info om öppettider hos Svedbovallen.

Järvsöguidernas Bergsväggen & Via Ferrata

Spännande klättring och äventyr för familjen i trolsk skogsmiljö. Utmana syskon, föräldrar och dig själv i en härlig natur. Inga förkunskaper krävs och all utrustning ingår. Se rekommendation kring längd och ålder.

Glass & bad!

Vad är väl en sommarsemester utan glass och bad? I Järvsö finns flera ställen centralt att köpa smarrig glass – Glasskupan, turistbyrån i stationshuset, Anders-Pers Fikabod, Järvsö Gårdsbageri, Järvsöguidernas Shop, och på Ica såklart. Efter inköpet är det raka vägen mot en av alla stränder – välj vilken här nedan.

Vinter

Lekfull skidåkning i Järvsöbacken

I familjevänliga och personliga Järvsöbacken finns det massor av skoj för barnen. Med 23 nedfarter, 9 liftar, rullband och två stora härliga barnområden tillsammans med roligheter såsom Loas Ordjakt, Loastigen och Järvsö Snow Park för hopp och rails.

Vildriket i vinterskrud

Upplev den väldiga skogen och vildmarken i Vildriket i bedårande vinter. Ett lärorikt äventyr och en naturupplevelse för hela familjen där du möter du de nordiska djuren på deras egna villkor i den djupa hälsingeskogen.

Vintervandra med snöskor

Vintervandring med snöskor är en häftig upplevelse för hela familjen. Här kan turerna anpassas till den minsta i familjen eller om delar av familjen vill utmana sig lite mer- oavsett är det ett härligt sätt att uppleva den djupa, vintriga hälsingeskogen. Här finns guider från både Upplev Järvsö och Järvsöguiderna att tillgå.

Upplevelserik snöskotersafari

Upplev bergen, skogen och vildmarken omkring Järvsö på snöskoter tillsammans med professionella Järvsöguiderna. Fantastisk utsikt och gofika ingår!

Vem blir storfiskaren i familjen?

Testa fikafiske i Järvsö! Järvsöguiderna tar med er ut och ordnar med den värmande elden, borrar hål i isen och dukar fram fikat. Nu är det bara hoppas på god fiskelycka!

Boka boende

Stugor & lägenheter

För dig som vill boka boende med självhushåll för familjen.

Hotell & vandrarhem

En stor variation av hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast. Från moderna bike in-bike out hotell till de mest anrika och historiefyllda pensionatet.